Ilmainen toimitus yli 60€ tilauksiin

Aurinkorasva vauvalle: Tarvitaanko sitä?

vauva makaa hiekkarannalla hattu päässä.

Auringonpaiste ja lämpimät päivät ovat monille meistä merkki kesästä ja iloisista hetkistä ulkoilmassa. Mutta kun on kyse vauvoista, onko aurinkorasva todella tarpeellinen vai tulisiko heidät suojata mieluummin vaatteilla?
Tässä blogissa käsittelemme aurinkorasvan käyttöä vauvalle, suojautumista vaatteilla sekä parhaita käytäntöjä aurinkosuojan varmistamiseksi pienokaisellesi.

Tarvitaanko aurinkorasvaa vauvalle?

Kysymys aurinkorasvan tarpeellisuudesta vauvalle on herättänyt paljon keskustelua terveysasiantuntijoiden ja vanhempien keskuudessa. Useimmat asiantuntijat suosittelevat, että alle kuuden kuukauden ikäisiä vauvoja ei tulisi altistaa suoralle auringonvalolle lainkaan, ja heitä suojataan mieluummin vaatteilla ja varjolla.

Tämä johtuu siitä, että niiden herkkä iho ei vielä ole valmis kestämään auringon haitallisia vaikutuksia.
Yli kuuden kuukauden ikäisille vauvoille, jotka ovat alttiina auringonvalolle, aurinkorasva voi olla hyödyllinen lisäsuojan tarjoamiseksi. On kuitenkin tärkeää valita oikea aurinkorasva ja käyttää sitä asianmukaisesti.

Miten suojata vauva aurinkosuojalla?

Jos vauva on yli kuuden kuukauden ikäinen ja altistuu auringolle, aurinkorasvan käyttö voi olla järkevää. Mutta miten sitä tulisi käyttää?
Ensinnäkin, valitse aurinkorasva, joka on suunniteltu erityisesti vauvoille.


Nämä aurinkosuojat ovat yleensä hajusteettomia ja sisältävät hellävaraisia ainesosia, jotka eivät ärsytä vauvan ihoa. Lisäksi valitse aurinkorasva, joka tarjoaa laajan spektrin suojan sekä UVA- että UVB-säteitä vastaan.


Kun levität aurinkorasvaa vauvalle, varmista, että peität kaikki altistuneet alueet, kuten kasvot, kaulan, käsivarret ja jalat. Muista myös levittää aurinkorasvaa riittävästi ja uudelleen säännöllisin väliajoin, erityisesti jos vauva ui tai hikoilee.

Vaatteet ja varjot: Lisäsuojaa aurinkoa vastaan

Vaikka aurinkorasva voi tarjota suojaa vauvalle, paras tapa suojautua auringolta on käyttää asianmukaisia vaatteita ja pysyä varjossa auringon voimakkaimpien säteiden aikaan.

Valitse vauvalle kevyitä, mutta tiheästi kudottuja vaatteita, jotka peittävät mahdollisimman paljon ihoa. Vaaleat värit voivat heijastaa enemmän auringonvaloa kuin tummat värit, joten ne voivat tarjota hieman enemmän suojaa.

Kun olet ulkona vauvan kanssa, pyri pysyttelemään varjossa auringon voimakkaimpien säteiden aikaan, yleensä klo 10.00 – 16.00 välillä. Voit käyttää aurinkovarjoa tai etsiä luonnollista varjoa puista tai rakennuksista.

Johtopäätös: Parhaat käytännöt aurinkorasvan käytössä vauvalle

Vaikka aurinkorasva voi tarjota lisäsuojaa vauvalle auringolta, sen käyttöä tulisi harkita huolellisesti.
Alle kuuden kuukauden ikäisiä vauvoja tulisi suojata mieluummin vaatteilla ja varjolla, kun taas yli kuuden kuukauden ikäisille aurinkorasva voi olla hyödyllinen työkalu, kun sitä käytetään oikein.

Muista valita vauvalle sopiva aurinkorasva, levittää se asianmukaisesti ja täydentää aurinkosuojaa asianmukaisilla vaatteilla ja varjolla. Näin voit varmistaa, että pienokaisesi nauttii turvallisesta ja iloisesta ajasta ulkona auringonpaisteessa.
Nautitaan kesästä ja jäätelöstä 😀

Täältä voit lukea lisää aurinkorasvan suojasta

Share the Post:

Related Posts

vauvan istumassa lattialla kuulokkeet päässä kuunnelleen musiikkia.

Vauvan kuulon Kehitys:

Vauvan kuulon kehitys on merkittävä osa hänen varhaislapsuutensa kehitystä ja oppimista. Kuulo on yksi ensimmäisistä aisteista, joka kehittyy kohdussa, ja

Read More

Join Our Newsletter