Ilmainen toimitus yli 60€ tilauksiin

Hups, vauvan bodylle levisi mustikkasoseet!

Ovatko luonnonmukaiset tahranpoistoaineet tuttuja?

Kodin arjessa vauvojen kanssa  tahroilta ei aina voi välttyä, mutta voimme valita ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja, jotka eivät sisällä haitallisia kemikaaleja. Seuraavassa jaan muutamia helppoja reseptejä ja vinkkejä, kuinka voit valmistaa omat luonnonmukaiset tahranpoistoaineet. Aineet löytyvät usein  keittiöstä.

Nopeus on valttia, sillä tahrat irtoavat tuoreena helpoiten.

Kotitekoiset ja ympäristöystävälliset tahranpoistoaineet vauvojen vaatteille

Sitruunamehu ja suola:

 Mustikka ja porkkanatahrat 

Tuoreeseen mustikkatahraan auttaa kiehuva vesi, kaada kiehuvaa vettä pingotetun tahrakohdan päälle. 

Sitruuna on luonnollinen valkaisuaine ja desinfiointiaine. Sekoita sitruunamehua ja suolaa tahran päälle. Sitruunamehu auttaa hajottamaan tahraa, kun taas suola auttaa hankautumaan tahraa pois. Sitruuna on happo, joka luontaisesti vaalentaa kasvipohjaisia tahroja kuten mustikka- tai porkkana tahroja. Hiero seos tahraan ja anna vaikuttaa 10-15 minuuttia ennen vaatteen laittamista pesukoneeseen .

Sitruuna saattaa haalistaa tekstiilin värejä.

 Etikka ja ruokasooda:

 Rasvatahrat 

Etikka on monipuolinen aine, joka toimii loistavasti tahranpoistossa. Etikan ja ruokasoodan pH-arvot ovat toisistaan vastakkaiset. Sooda neutralisoi etikan, kun ne yhdistetään. Näiden yhdistelmä saa aikaan poreilevan reaktion joka auttaa irrottamaan tahroja. Sekoita etikkaa ja ruokasoodaa tahran päälle ja anna vaikuttaa hetken ennen huuhtelua. Tämä seos soveltuu erinomaisesti esimerkiksi rasvatahrojen poistoon vaatteista.

 Sappisaippua:

Banaani, mustikka, rasva, porkkana

Sappisaippua on perinteinen, mutta usein unohtunut, tahranpoistoaine. Hiero sappisaippuaa tahran päälle ennen pesua ja anna vaikuttaa hetken. Sappisaippua on erityisen tehokas öljyisiin tahroihin ja tahroihin, jotka vaativat hieman voimakkaampaa puhdistusta.

 Ruokasooda ja vesi: 

Porkkana ja rasvat

Porkkanatahra voi olla haastava poistettava, koska porkkanat voivat sisältää voimakkaita väriaineita ja tahrat voivat olla sitkeitä.

Ruokasooda on monipuolinen ja turvallinen aine. Tee tahran päälle tahna sekoittamalla ruokasoodaa ja vettä. Hiero tahnaa tahran päälle ja anna vaikuttaa  ennen pesua. Ruokasooda voi auttaa imeyttämään öljypohjaisia tahroja, kuten ruokaöljyn tai voiteen tahroja. Ripottele ruokasoodaa tuoreen öljy tahran päälle, anna sen imeytyä puolen tunnin ajan ja harjaa ylimääräinen pois ennen pesua.

 Glyseriini ja saippua:

Glyseriini on tehokas tahranpoistoaine, erityisesti hankalien tahrojen, kuten mustikan poistamiseen vauvan bodylta. Sekoita glyseriiniä ja nestemäistä saippuaa yhtä suuressa määrin ja levitä tahran päälle ennen pesua.

 Maito tai maustamaton jogurtti:

Mustikka

Kasta mustikkatahran alue maitoon ja anna sen liota noin tunnin ajan. Huuhtele sitten kylmällä vedellä.

Yhteenveto:

Luonnonmukaiset tahranpoistoaineet ovat paitsi ympäristöystävällisiä myös usein hellävaraisempia vauvojen vaatteille. Näiden reseptien avulla voit valmistaa helposti omat puhdistusaineesi kotiisi, välttäen samalla haitallisia kemikaaleja ja edistäen ekologisempaa elämäntapaa. Muista aina testata tahranpoistoainetta huomaamattomassa paikassa ennen laajempaa käyttöä varmistaaksesi, ettei se vahingoita materiaaleja. Jokainen kangas ja pinta voivat reagoida eri tavoin eri menetelmiin, joten kannattaa kokeilla useampaa menetelmää ja olla kärsivällinen.

Erilaisista tahrojen poistoista voit lukea täältä

Share the Post:

Related Posts

Join Our Newsletter