Ilmainen toimitus yli 60€ tilauksiin

Lasten Ruokailuvälineet: Turvallisuus ja Ekologisuus Edellä

lapset

Kun valitsemme ruokailuvälineitä lapsillemme, turvallisuus on aina ensisijaisen tärkeää. Yksi tärkeimmistä huomioon otettavista seikoista on materiaali, josta lasten ruokailuvälineet on valmistettu. Nykyään yhä useammat vanhemmat suosivat muovittomia vaihtoehtoja, ja tämä valinta perustuu hyvin perusteltuihin syihin.

Itse kiinnostuin tästä aiheesta, kun kuulin tuttavaltani, että markkinoille on tullut astiasto mikä on tehty biokomposiitista.
Aloin tutkimaan, että mitä se käytännössä tarkoittaa. Lasten astiasto on tehty männystä ja sokeriruo’osta, täysin myrkytön ja kierrätettävissä, eikä muovia lainkaan. Kuulosti niin hyvältä, että oli pakko tilata Kapaloopin valikoimiin astiastoja, täältä pääset kurkkaamaan .
Kaikenkukkuraksi ne todellakin tuoksuu puulta 😀

Lukekaa mitä kaikkea muovittomuus tarkoittaa meidän planeetalla 💚

Miksi Muovittomuus on Tärkeää Lasten Ruokailuvälineissä?

Muovittomuus on tärkeää lasten ruokailuvälineissä terveydellisistä syistä. Muovituotteista voi siirtyä haitallisia kemikaaleja, kuten bisfenoli-A (BPA) ja ftalaatteja, ruokaan ja nesteisiin, Valitsemalla muovittomat vaihtoehdot, kuten lasi, ruostumaton teräs tai muut turvalliset materiaalit,kuten biokomposiitin voidaan minimoida altistuminen haitallisille kemikaaleille ja edistää lasten terveyttä ja hyvinvointia.
Euroopan unionissa BPA:n käyttöä on kielletty lastenruokailuvälineissä vuodesta 2011 lähtien.

Lisäksi muovittomuus edistää ympäristöystävällisyyttä ja vähentää muovijätteen määrää, mikä on tärkeää kestävän tulevaisuuden kannalta.

Mitä BPA Voi Aiheuttaa Elimistössä?

Hormonaalinen häiriö: BPA on endokriininen häiritsijä, mikä tarkoittaa, että se voi häiritä hormonitoimintaa elimistössä. Se voi jäljitellä estrogeenin vaikutusta ja häiritä muiden hormonien toimintaa, mikä voi aiheuttaa hormonaalisia epätasapainoja.
Lisääntymisongelmat: BPA:lla on osoitettu olevan yhteys lisääntymisongelmiin, kuten hedelmällisyyden heikkenemiseen sekä kohdun, munasarjojen ja siittiöiden vaurioitumiseen.

Neurologiset vaikutukset: Tutkimukset ovat osoittaneet, että altistuminen BPA:lle voi vaikuttaa aivojen kehitykseen ja hermoston toimintaan. Erityisesti se voi vaikuttaa käyttäytymiseen, oppimiseen ja muistiin.
Sydän- ja verisuonisairaudet: On havaittu, että BPA:lla on yhteys sydän- ja verisuonisairauksiin, kuten korkeaan verenpaineeseen ja sydäninfarkteihin.

Muita terveysongelmia: BPA:lla on epäilty olevan yhteys moniin muihin terveysongelmiin, kuten lihavuuteen, diabetekseen, astmaan ja syöpään, mutta näitä yhteyksiä ei ole vielä täysin selvitetty.
Vaikka BPA:n terveysvaikutuksista on edelleen paljon tutkimusta ja keskustelua, monet asiantuntijat suosittelevat sen välttämistä erityisesti raskaana oleville naisille, lapsille ja imeväisikäisille. Tämä johtuu heidän herkemmästä alttiudestaan kemikaaleille ja niiden kehittyville elimistöille.

Lasten Ruokailuvälineet, Biomateriaalista?

Onneksi vaihtoehtoja on tarjolla. Biomateriaalit, kuten bambu, puu, ruostumaton teräs ja muut luonnonmukaiset aineet, tarjoavat turvallisen vaihtoehdon perinteisille muovisille ruokailuvälineille. Nämä materiaalit eivät sisällä haitallisia kemikaaleja, kuten BPA:ta, ja ne ovat turvallisia käyttää ruoan ja juoman kanssa.

Ekologisuus Edellä:

Lasten ruokailuvälineet jotka ovat valmistettu biomateriaalista ovat ympäristöyställlisempiä.
Ne hajoavat luonnossa ja ovat usein kierrätettäviä, mikä vähentää niiden ympäristövaikutuksia. Tämä tekee niistä ihanteellisen valinnan vanhemmille, jotka haluavat tehdä ekologisempia valintoja lastensa kanssa.

Yhteenveto:

Kun valitset ruokailuvälineitä lapsellesi, muista kiinnittää huomiota materiaaliin.
Vältä muovisia vaihtoehtoja, jotka voivat sisältää haitallisia kemikaaleja, kuten BPA:ta, ja suosi sen sijaan biomateriaaleista valmistettuja välineitä.

Kun valitset ruokailuvälineitä lapsellesi, muista kiinnittää huomiota materiaaliin.
Vältä muovisia vaihtoehtoja, jotka voivat sisältää haitallisia kemikaaleja, kuten BPA:ta, ja suosi sen sijaan biomateriaaleista valmistettuja välineitä.
Tämä varmistaa paitsi lapsesi turvallisuuden myös ympäristön hyvinvoinnin. Valitsemalla muovittomat ja ekologiset ruokailuvälineet teet vastuullisen ja tietoisen valinnan lapsesi terveyden ja tulevaisuuden puolesta.

Lähteet: https://www.niehs.nih.gov/health/topics/agents/sya-bpa

https://thl.fi/aiheet/ymparistoterveys/ymparistomyrkyt/bisfenoli-a

https://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/terveys/tunnetko-muovin-pehmentimet-ja-muut-hormonihairikot-nain-altistukseen-voi-itse

Share the Post:

Related Posts

Join Our Newsletter