Ilmainen toimitus yli 60€ tilauksiin

Paras Vauvan Lusikka, Seikkailu Alkaa

ruokailuvälineet

Tervetuloa vauvanruokailun ihmeelliseen maailmaan, jossa pieni vauvan lusikka voi olla suuri sankari! Tänään puhumme siitä, miksi vauvan lusikka on niin tärkeä, ja miksi paras valinta on ehdottomasti biomateriaalista tehty, kuten puinen, eikä muovinen. Valmiina seikkailuun?

Biomateriaali: Luonnon Ihmeitä Lautasella

Ensimmäisenä pysäkkinä seikkailullamme on biomateriaali – luonnon lahja ruokailuvälineiden maailmassa. Valitsemalla biomateriaalista valmistetun vauvan lusikan valitset turvallisuuden, kestävyyden ja ympäristöystävällisyyden.

Biomateriaali ei sisällä haitallisia kemikaaleja, kuten BPA:ta, jotka voivat vuotaa ruokaan ja vaikuttaa vauvan terveyteen. Sen sijaan se tarjoaa pehmeän ja miellyttävän kokemuksen vauvan herkälle suulle.

Itse olen iloisen yllättynyt, että Suomesta löytyy täysin biomateriaalista Suomessa valmistettu vauvan astiasto. Lautanen, lusikka ja muki. Pääset tutustumaan niihin täältä

Muovi: Muovinen Murheenkryyni

Astuessamme lähemmäs muovista valmistettuja lusikoita, kohtaamme huolenaiheita ja riskejä. Monissa muoveissa esiintyvä BPA ja muut haitalliset kemikaalit voivat vuotaa ruokaan ja aiheuttaa terveysriskejä vauvalle. Lisäksi muovinen lusikka voi olla kova ja epämukava vauvan suulle, mikä ei ole ihanteellinen ruokailukokemus.

Muovista voi irrota ruokaan muitakin haitallisia aineita kuin BPA. Esimerkiksi ftalaatit ovat yleisiä kemikaaleja, joita käytetään pehmentämään muovia. Nämä kemikaalit voivat myös vuotaa ruokaan etenkin lämpimässä ja happamassa ympäristössä, kuten mikroaaltouunissa lämmitettäessä.

Lisäksi muovissa voi olla muita epäpuhtauksia, kuten raskasmetalleja ja PVC:tä, jotka voivat aiheuttaa terveysriskejä, erityisesti lapsille, joiden elimistö on herkempi altistumaan haitallisille aineille.
Siksi onkin tärkeää valita turvallisempia vaihtoehtoja, kuten biomateriaalista valmistetut ruokailuvälineet, vähentäen näin altistumista haitallisille kemikaaleille.

Suun Motoriikan Seikkailu

Vauvan suun motoriikan kehittymisen matkalla jokainen ruokailuhetki on kuin seikkailu!
Pieni lusikka toimii matkanoppaana auttaen vauvaa tutkimaan erilaisia makuja ja tekstuuria. Valitsemalla luonnollisen tuntuisen biomateriaalista valmistetun lusikan, voit rohkaista vauvaa harjoittelemaan erilaisia liikkeitä ja oppimaan itsenäisen syömisen salat.

Vauvan suun motoriikka kehittyy monipuolisesti ja vähitellen lapsen kasvaessa. Aluksi, vastasyntyneenä, vauvan suun motoriikka keskittyy olennaisiin toimintoihin, kuten imemiseen, nielemiseen ja pureskeluun. Vähitellen, noin neljän kuukauden iässä, vauva alkaa harjoitella kielen ja suun liikkeitä, mikä auttaa häntä kehittämään kykynsä hallita ruokaa suussaan.

Kun vauva saavuttaa noin neljän-kuuden kuukauden iän, hän alkaa kokeilla kiinteitä ruokia ja harjoittelee erilaisia pureskelu- ja nielemistekniikoita. Tämä vaihe on erityisen tärkeä suun motoriikan kehittymisen kannalta, kun vauva oppii hallitsemaan ruokaa suussaan ja siirtämään sitä kielen avulla purukaluston alle.

Vauvan suun motoriikan kehittyminen tapahtuu vähitellen ja vaiheittain, ja siihen vaikuttavat monet tekijät, kuten vauvan ikä, kehitystaso ja ympäristö. Vanhempien rohkaisu ja tuki ruokailuhetkissä ovat avainasemassa vauvan suun motoriikan kehittymisen tukemisessa.

Tarjoamalla lapselle monipuolisia ruokia, jotka stimuloivat erilaisia suun liikkeitä ja antavat hänelle mahdollisuuden harjoitella ruoan käsittelyä itsenäisesti, voimme edistää hänen suun motoriikkansa kehittymistä ja ruokailutaitojensa vahvistumista.

Kannusta Vauvaa Itsenäisyyteen

Kuinka kannustaa vauvaa syömään itse? Anna hänen osallistua ruokailuhetkiin antamalla hänelle pieniä määriä pehmeitä ja helposti purtavia ruokia sormiruokailuna, kuten keitettyä perunaa tai herneitä. Tarjoa hänelle lusikka tutkittavaksi ja anna hänen kokeilla syödä itse. Kannusta ja rohkaise häntä jokaisessa ruokailuhetkessä!

Seikkailu Jatkuu:

Toivottavasti tämä pieni seikkailu vauvan lusikoiden maailmassa auttaa sinua valitsemaan parhaat välineet ruokailuhetkiin. Muista, että pienet askeleet voivat johtaa suuriin seikkailuihin – ja jokainen ruokailuhetki on mahdollisuus oppia ja kasvaa yhdessä!

Lähteet https://yle.fi/a/3-10114508

https://neuvokasperhe.fi/artikkeli/vauva-maistaa-kiinteita/

Share the Post:

Related Posts

Join Our Newsletter