Ilmainen toimitus yli 60€ tilauksiin

Selviytyminen Vanhemmuuden Haasteista:

väsyneet vanhemmat vauva sylissä

Tervetuloa lukemaan blogiani, jossa käsittelemme vanhemmuuden haasteita ja voimavaroja, jotka auttavat sinua selviytymään vauva- arjen pyörteissä! Uusina vanhempina eteen tulee monia iloja, mutta myös haasteita, ja tässä blogissa jaamme kokemuksia, vinkkejä ja tietoa, joka voi olla avuksi matkallasi vanhemmuuteen.

Unenpuute ja väsymys

Yksi vanhemmuuden suurimmista haasteista on unenpuute, joka voi vaikuttaa fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin. Jaamme vinkkejä ja strategioita, jotka auttavat sinua selviytymään väsyneinä päivinä ja parantamaan unenlaatuasi, jotta jaksat paremmin vauvan kanssa.

Nuku aina kun mahdollista

Hyödynnä tilaisuus nukkua aina kun vauva nukkuu.
Älä epäröi ottaa päiväunia vauvan kanssa tai mennä nukkumaan aikaisin illalla, jos mahdollista.

Jaa vastuu kumppanisi kanssa

Jos mahdollista, jaa vastuu vauvan hoidosta ja yöherätyksistä kumppanisi kanssa. Voitte vuorotella öisin, jotta molemmat saavat tarpeeksi unta.

Hyödynnä apua läheisiltä

Älä pelkää pyytää apua ja tukea perheenjäseniltä, ystäviltä tai naapureilta. Monet ovat valmiita auttamaan, kunhan pyydät. Aina ei tarvitse pärjätä yksin, avun pyytäminen on vahvuutta.

Pidä unta edistävä rutiini

Luo rentouttava rutiini ennen nukkumaanmenoa, kuten lämmin kylpy, rauhallinen musiikki tai lempeä jooga. Tämä voi auttaa sinua rentoutumaan ja valmistautumaan nukkumaan.

Rajoita kofeiinin ja alkoholin käyttöä

Vältä kofeiinia ja alkoholia illalla, sillä ne voivat vaikeuttaa nukahtamista ja häiritä unen laatua.

Liiku säännöllisesti

Säännöllinen liikunta voi auttaa sinua nukkumaan paremmin yöllä. Lähde päivällä vaunulenkille nauttimaan kevätsäästä. Vauvakin hyötyy raittiista ilmasta. Kuitenkin vältä raskasta liikuntaa lähellä nukkumaanmenoaikaa, koska se voi virkistää liikaa.

Huolehdi terveellisestä ravinnosta

Syö terveellistä ja tasapainoista ruokavaliota, joka sisältää runsaasti ravintoaineita. Vältä raskaita aterioita ja suuria määriä sokeria, sillä ne voivat vaikeuttaa unen saantia.

Nämä vinkit voivat auttaa sinua lievittämään unenpuutetta ja väsymystäsi, mutta on tärkeää olla armollinen itsellesi ja muistaa, että unenpuute on normaalia vauvan ensimmäisten kuukausien aikana. Älä epäröi pyytää apua, jos tunnet olosi ylivoimaiseksi, ja muista, että tilanne helpottuu ajan myötä.
Neuvolassa on hyvä kertoa jos väsymys on voimakasta, silloin on mahdollista saada kunnallista kotiapua arkeen. Hoitajan kotiin joka hoitaa vauvaa tai sisarusta, että saat levättyä tai muuten rentoutua.
Täältä löytyy apua Väestöliitto sekä Mannerheiminlastensuojeluliitto

Share the Post:

Related Posts

Join Our Newsletter