Ilmainen toimitus yli 60€ tilauksiin

Vastasyntyneen vauvanvaatteet

Vastasyntyneen vauvanvaatteet

Vauvavaatekaaos:
Kuinka Paljon on Tarpeeksi?”
Tervetuloa vauvanvaate kaaoksen syövereihin! Vastasyntyneen vauvanvaatteet, se maailma saattaa tuntua hämmentävältä ja yllättävän monimutkaiselta. Kuinka paljon vaatteita tarvitaan? Miten pukea vastasyntynyt? Entä tarvitaanko pipoa? Tässä blogissa pureudumme näihin kysymyksiin.

Paljonko VauvanVaatteita on Riittävästi?

Vastasyntyneen vauvanvaatteet, kuinka paljon niitä tarvitaan? No, vastaus riippuu paljolti siitä, kuinka usein olet valmis tekemään pyykkäämistä! Yleisesti ottaen, muutama kappale kumpaakin seuraavista riittää alkuun: bodyja, housuja ja sukkia. Lisäksi yöpukuja ja tumppuja, vauvat raapivat herkästi kasvojaan joten tumput suojaavat.

Ole valmis vaihtamaan vaatteita usein, sillä vauvat saattavat sotkea niitä yllättävän nopeasti!

Vastasyntyneelle riittää noin 8 bodya ja housuja sama määrä.
Sukkia kannattaa olla tarpeeksi, ne tuppaavat hukkumaan herkästi 🙂

Tumppuja on hyvä olla 3paria jos bodyissa ei ole käännettäviä hihoja. Vauvoilla on ohuet terävät kynnet ja raapivat herkästi kasvojaan. Tumput suojaavat hyvin kasvoja naarmuilta.

Yöpukuja riittänee 4-5 kpl, tosin sekin riippuu tuleeko selkäkakkoja yöaikaan 😂

Ehkä mieluummin vähemmän on enemmän.
Kun on kotiuduttu niin huomaa, kuinka paljon vaatteita käytössä menee. Joillakin vauvoilla voi olla voimakasta refluksia, puklailua usein.
Joten silloin vaatteita kuluu paljon käytössä. Monta bodya voi likaantua vuorokaudessa aivan helposti.
Ja jos jatkuvaan pyykinpesemiseen ei ole energiaa yksinkertaisesti niin sitten vaatekerrastoja useampi helpottaakseen omaa arkea ja jaksamista.

Uusi vauva-arki voi olla hyvin raskasta kun opettelee uutta, tutustuu uuteen vauvaan ja hormonit vielä myllertää päällä. Nukkuminen voi olla todella katkonaista niin ei siinä tee mieli pyykätä päivittäin

Ulkona:

Lämpöpussi on oiva valinta syksy/talviaikaan niin ei tarvitse pukea montaa kerrastoa pussin sisälle.

Muutama trikoopipo/lämpimämpi pipo

Välihaalari jos talviaikaa niin merinovillahaalari on hyvä

Kevytvanupuku jos syksy/talvi aikaa niin paksumpi haalari
Töppöset/ villasukat

Kun pukee vastasyntynyttä, pidä mielessä nämä vinkit:

Helppous: Valitse vaatteita, jotka ovat helppoja pukea ja riisua.
Kietaisubody on tässä mielessä ehdoton ykkönen! Sen käyttäminen on vaivatonta, ja se mahdollistaa nopean pukemisen ja riisumisen ilman ylimääräistä näpertelyä
Housuissa kannattaa suosia korkeaa käännettävää vyötärökaitaletta, niin pikkumasua ei paina mikään.

Mukavuus: Vauvan vaatteiden tulisi olla pehmeitä ja mukavia. Luomupuuvilla on tässä paras vaihtoehto, sillä se on hengittävä ja hellävarainen vauvan herkälle iholle. Lisäksi luomupuuvilla on ympäristöystävällinen valinta, joka sopii hyvin vastasyntyneen herkälle iholle.

Säät: Pukeutumisessa kannattaa ottaa huomioon ympäristön lämpötila. Viileämpinä päivinä vauva voi tarvita lämpimämpää vaatetusta, kun taas kuumina päivinä kevyet ja hengittävät materiaalit ovat parempi valinta.

Tarvitseeko Vastasyntynyt Kotona Pipoa?

Vaikka vastasyntyneen pään suojaaminen on tärkeää, pipoa ei välttämättä tarvita joka tilanteessa.
Jos ympäristö on viileä tai vauva on ulkona, lämmin pipo voi olla tarpeellinen. Sisätiloissa ja lämpimällä säällä vauvan pää saattaa kuitenkin pysyä tarpeeksi lämpimänä ilman pipoa.

Käytetyt Vaatteet Vastasyntyneelle: Kyllä Vai Ei?

Käytetyt vauvanvaatteet ovat erinomainen valinta vastasyntyneelle, kunhan ne ovat hyvässä kunnossa ja pestyjä.
Huolehdi, että vaatteet ovat pehmeitä ja sopivan kokoisia, ja tarkista, ettei niissä ole hankaavia tai kuluneita kohtia.

Kuinka Nopeasti Vastasyntynyt Vauva Kasvaa Seuraavaan Kokoon?

Valmistaudu siihen, että vauvasi kasvaa nopeasti! Vastasyntyneiden vaatteet eivät yleensä kestä kovin pitkään, sillä vastasyntyneet vauvat kasvavat usein muutamassa viikossa seuraavaan kokoon.
Kun astut vauvanvaate kaaoksen pyörteisiin, pidä mielessä nämä vinkit ja anna itsellesi lupa nauttia hulluttelusta. Loppujen lopuksi, kuten kaikessa vauvanhoitoon liittyvässä, joustavuus ja huumori ovat parhaita työkaluja. Onnea ja hauskoja pukeutumishetkiä teille!

Share the Post:

Related Posts

Join Our Newsletter