Ilmainen toimitus yli 60€ tilauksiin

Vauvan atooppinen ihottuma, tiedätkö parhaimmat hoitokeinot?

Vauvan atooppisen ihottuman oireet, hoito ja ihanteelliset vauvanvaatteet

Tässä artikkelissa tutustumme vauvan atooppiseen ihoon, sen oireisiin, hoitoon ja parhaisiin vaatevalintoihin.

Vauvan atooppinen ihottuma on yleinen huolenaihe vanhempien keskuudessa, mutta asianmukaisella hoidolla ja huolella voimme auttaa pienokaisiamme elämään mukavasti. Taudin tarkempia syitä ei tunneta, mutta perimällä on suuri merkitys. Alle vuoden ikäisillä vauvoilla ruoka-aineallergia on merkittävä atopian aiheuttaja tai pahentaja. Ihottuman lisäksi vauvalla voi olla muita allergioihin liittyviä oireita, kuten ripulia, runsasta pulauttelua, koliikkia, yöllistä levottomuutta, ilmavaivoja. Vaivasta kärsii herkästi koko perhe, koska vauvan yöunet ovat rikkonaiset. Kutina valvottaa usein öisin ja nukkuminen on vaikeaa.

Oireet:

Vauvan atooppisen ihon oireisiin kuuluvat yleensä kuivuus, punoitus ja kutina. Ihottuma voi ilmetä kasvoilla, päänahassa, käsivarsissa, jaloissa ja pakaroissa. Vauvat voivat raapia ihoaan, mikä voi johtaa pieniin haavoihin ja lisääntyneeseen tulehdusriskiin. Ihottuma alueella voi olla näppylöitä, punoitusta, hilseilyä, iho rikkoumia ja jopa nesterakkuloita. Ihottuma pahenee usein talvella ja lievittyy kesäkuukausina.

Hoito:

Atooppisen ihon hoito vaatii hellävaraista lähestymistapaa. Käytä mietoa pesuainetta tai jopa perusvoidetta pesuihin, vältä voimakkaita hajusteita sisältäviä tuotteita ja lyhennä kylpyaikoja, jotta iho ei kuivu liikaa. Levitä säännöllisesti  kaksi kertaa päivässä  runsaasti perusvoidetta vauvan iholle pitäen sen kosteutettuna. Tarvittaessa lääkäri voi suositella lievää kortisonivoidetta tulehduksen rauhoittamiseksi. Onneksi atooppisen ihottuman paranemisennuste on yleisesti ottaen hyvä. Ihottuma voi parantua muutamassa vuodessa lapsilla.

Parhaimmat Vaatteet:

Valitse vauvan vaatteet  huolellisesti, kun vauvalla on atooppinen iho.Eri materiaalit voivat auttaa vähentämään ärsytystä ja edistää ihon terveyttä. Suosittuja materiaaleja ovat puuvilla ja bambu, jotka ovat pehmeitä ja hengittäviä. Vältä synteettisiä kankaita, kuten polyesteriä, ja valitse vaatteita, jotka eivät purista tai hierrä ihoa. Löysät vaatteet voivat myös auttaa ilman kiertämistä ihon ympärillä. Vauvoille on hyvä laittaa yöksi puuvillaiset tumput, etteivät terävät kynnet pääse raapimaan ihoa rikki.  Pese uudet vauvanvaatteet aina ennen käyttöönottoa.

Yhteenveto:

Vauvan atooppinen ihottuma voi olla haaste, mutta asianmukaisilla toimenpiteillä ja huolellisella vaate valinnoilla voimme tehdä arjesta mukavampaa pienokaisellemme. Oireiden tunnistaminen varhaisessa vaiheessa ja johdonmukainen hoito ovat avainasemassa. Muista aina kuunnella lastenlääkärin neuvoja ja valita vauvan vaatteita, jotka ovat lempeitä herkälle iholle. Huomioimalla nämä näkökohdat voimme auttaa vauvaa nauttimaan terveestä ja onnellisesta ihosta varhaisista vaiheista lähtien.

Enemmän vauvan atooppisen ihottuman hoidosta voit lukea täältä

Lähteet

https://www.mehilainen.fi/lasten-mehilainen/vauvan-ja-lapsen-atooppinen-ihottuma

Pikkujätti lasten lääkäriasema

Share the Post:

Related Posts

Join Our Newsletter