Ilmainen toimitus yli 60€ tilauksiin

Keväinen Pukeutuminen: Vauvan pukeminen keväällä 

kuinka puen vauvan

Hei ja tervetuloa lukemaan blogiamme, jossa jaamme vinkkejä miten vauvan pukeminen keväällä onnistuu vaihtelevassa säässä Suomessa! Kevät tuo mukanaan monenlaisia sääolosuhteita, joten on tärkeää valita oikeanlainen vaatetus, joka pitää vauvan mukavan lämpimänä ja suojattuna vaihtelevilta säiltä.

Kerros- ja Yksilöllinen Pukeutuminen:

Vauvan pukeminen voi tuntua haastavalta, koska keväällä Suomessa voi olla päiviä, jolloin aurinko lämmittää ja lämpötila nousee, mutta myös päiviä, jolloin tuuli vihmoo ja sade ropisee. Siksi kerrospukeutuminen on avainasemassa vauvan vaatetuksessa keväällä.

Aloita kevyemmistä kerroksista, kuten pitkähihaisesta bodysta ja housuista, ja lisää tarvittaessa lämpimämpiä kerroksia, kuten villapaitaa tai fleecepukua. Näin voit säätää vauvan vaatetusta helposti muuttuvien sääolosuhteiden mukaan.

Kevään vaihtelevissa säissä voi olla hyvä valita vauvalle haalari, jossa on käännettävät hihansuut ja lahkeensuut. Tämä mahdollistaa vaatetuksen helpomman säätämisen eri lämpötiloissa. Kun ulkona on viileämpää, voit kääntää hihansuut ja lahkeensuut ylös, jolloin ne suojaavat vauvan käsiä ja jalkoja kylmyydeltä. Kun lämpötila nousee, voit taas laskea ne alas, jolloin vauva pysyy mukavan viileänä. Käännettävät hihansuut ja lahkeensuut ovat siis käytännöllinen ominaisuus kevään vaatetuksessa, joka tarjoaa lisää joustavuutta ja mukavuutta vauvan ulkoiluun.

Muista myös, että jokainen vauva on yksilöllinen ja reagoi sääolosuhteisiin eri tavoin. Jotkut vauvat voivat tarvita enemmän vaatetta kuin toiset säähän katsomatta, joten kuuntele vauvan kehon viestejä ja säädä pukeutumista sen mukaan. Tärkeintä on varmistaa, että vauvalla on mukava olla ja että hän ei palele eikä kuumene.

Mitä vauvan päähän kannattaa pukea?

Alkukeväästä vauvalle voi laittaa vielä lämpimän neule- tai villapipon päähän. Näiden pipomallien lisäksi vuorellinen pipo on erinomainen valinta viileämpiin kevätpäiviin. Vuorellinen pipo tarjoaa lisäsuojaa viimalta ja kylmyydeltä, pitäen vauvan pään mukavan lämpimänä ulkoillessa.

Kun lämpötilat alkavat nousta ja aurinko alkaa lämmittää, on aika vaihtaa kevyempään vaihtoehtoon. Puuvillapipo on tässä vaiheessa hyvä valinta, sillä se hengittää ja pitää vauvan pään viileänä ja mukavana lämpiminä kevätpäivinä. Muista valita pipo, joka istuu hyvin vauvan päähän ja suojaa myös vauvan kasvoja auringon säteiltä!

Mitä jalkoihin puetaan?

Kylmällä säällä vauvan jalkoihin voi pukea lämpimät villasukat tai topatut töppöset. Nämä vaatteet pitävät vauvan jalat lämpiminä ja suojattuina viimalta ja kylmyydeltä, erityisesti viileämpinä kevätpäivinä.
Villasukat ovat pehmeät ja lämpimät, ja ne sopivat mainiosti ulkoiluun ja sisätiloihin. Topatut töppöset puolestaan tarjoavat lisäsuojaa ja eristystä kylmää vastaan, pitäen vauvan jalat mukavan lämpiminä ulkoillessa.

Muista valita sopivankokoiset ja hyvin istuvat sukat tai töppöset, jotka eivät purista tai hankaa vauvan herkkää ihoa. Täydelliset jalkineet auttavat varmistamaan, että vauva pysyy mukavana ja lämpimänä kaikissa kevään sääolosuhteissa!

Niskan Lämpötilan Seuranta:

Vauvan niskan lämpötila on hyvä mittari hänen yleiselle lämpötilalleen ja mukavuudelleen. Tarkista ajoittain vauvan niskan lämpötila kädelläsi tunnustelemalla. Jos niska tuntuu kostealta tai kuumalta, vauva saattaa olla liian lämmin ja tarvita kevyempää vaatetusta.
Toisaalta, jos niska tuntuu kylmältä, vauva saattaa palella ja tarvita enemmän vaatetta.

Muuttuvat Ilmanlämpötilat:

Muista myös ottaa huomioon, että ilmanlämpötilat voivat vaihdella päivän mittaan, erityisesti keväällä.
Aamulla saattaa olla viileää, mutta päivän mittaan lämpötila voi nousta merkittävästi. Siksi on hyvä olla mukana vaihtovaatetta ja tarvittaessa lisävaatetta, kuten kevyt haalari tai lämpimämpi takki, jos päivä lämpenee.

Johtopäätös:

Vaihtelevissa sääolosuhteissa vauvan pukeminen keväällä voi olla haasteellista, mutta kerrospukeutuminen ja yksilöllinen lähestymistapa auttavat varmistamaan, että vauva pysyy mukavana ja suojattuna kaikissa sääolosuhteissa.
Muista seurata vauvan niskan lämpötilaa, varustaudu vaihtovaatteella ja kuuntele vauvan kehon viestejä. Näin voit nauttia kevään ulkoilusta vauvan kanssa ilman huolen häivää!


Nautitaan keväästä, lisääntyvästä valosta ja tulevasta kesästä 😀

Share the Post:

Related Posts

Join Our Newsletter