Ilmainen toimitus yli 60€ tilauksiin

Vauvan vyöhyketerapia kokemukset

Vauvan vyöhyketerapia

Tervetuloa lukemaan tarinaamme vauvan vyöhyketerapia kokemuksesta ja sen vaikutuksista meidän perheeseemme!
Vauvan vatsavaivat voivat olla haastava tilanne niin vauvalle kuin vanhemmillekin, ja kun perinteiset keinot eivät tuntuneet tuovan helpotusta, päätimme kokeilla vyöhyketerapiaa.
Olimme kuulleet siitä paljon hyvää ja halusimme antaa sille mahdollisuuden auttaa vauvaamme löytämään helpotuksen valvottuihin öihin.

Vyöhyketerapia vauvoille: Vauvan hyvinvoinnin tukeminen varhaisessa vaiheessa

Mitä on vauvan vyöhyketerapia?

Vyöhyketerapia on ikivanha hoitomuoto, joka perustuu uskomukseen, että kehomme eri osilla, kuten käsillä ja jaloilla, on heijastepisteitä, jotka ovat yhteydessä muihin kehon osiin. Vauvan vyöhyketerapiassa näitä pisteitä käytetään stimuloimaan kehon omaa parantavaa voimaa ja tasapainottamaan kehon toimintaa.

Vauvojen vatsavaivat

Vauvojen vatsavaivat ovat yleinen huolenaihe monille vanhemmille, ja ne voivat aiheuttaa vauvalle epämukavuutta ja levottomuutta. Koko perheelle unettomia öitä, stressiä ja ongelmia arjessa.
Vyöhyketerapia tarjoaa yhden vaihtoehdon näiden vaivojen lievittämiseksi.
Vauvan jalkapohjissa ja käsissä on useita heijastepisteitä, jotka liittyvät ruoansulatusjärjestelmään. Näitä pisteitä stimuloimalla voidaan pyrkiä helpottamaan ruoansulatuksen toimintaa ja lievittämään vatsavaivoja.

Kuinka vauvan vyöhyketerapia suoritetaan?

Vauvan vyöhyketerapia voidaan suorittaa lempeästi ja hellävaraisesti. Terapeutti käyttää sormenpäitä tai pehmeää painelua vauvan jalkapohjissa, käsissä tai muissa kehon osissa. Näitä paineluita tehdään tiettyjen heijastepisteiden kohdalla, jotka vastaavat eri elimiä ja kehon osia.

Vyöhyketerapeutti toimiessaan vauvan kanssa pyrkii lempeästi stimuloimaan vauvan jalkapohjien heijastepisteitä.
Tämä voidaan tehdä hellällä hieronnalla, painelulla tai akupainannalla. Terapeutti voi käyttää peukaloitaan tai sormenpäitänsä pienen pinta-alan stimulointiin.
Vyöhyketerapeutti pyrkii tunnistamaan ja käsittelemään mahdollisia epätasapainoja tai jännityksiä vauvan kehossa, mikä voi auttaa edistämään vauvan hyvinvointia ja rentoutumista. On tärkeää, että terapeutti luo turvallisen ja rauhallisen ympäristön, jotta vauva voi tuntea olonsa mukavaksi ja turvalliseksi hoidon aikana.

Mitkä ovat vauvan vyöhyketerapian hyödyt?

Vauvan vyöhyketerapia kannattajat väittävät, että se voi auttaa monissa eri tilanteissa, kuten:

Rauhoittuminen: Monet vanhemmat kertovat vauvojen olevan rauhallisempia ja rentoutuneempia vyöhyketerapian jälkeen.

Ruokailuongelmat:
Vyöhyketerapian uskotaan voivan auttaa ruokailuongelmissa, kuten ilmavaivoissa tai ruoansulatusongelmissa.

Unen laatu: Joillain vauvoilla vyöhyketerapian on huomattu parantavan unen laatua ja auttavan univaikeuksissa.

Stressin lievittäminen: Vyöhyketerapian on sanottu auttavan lievittämään vauvan stressiä ja ahdistusta.

Heijastepisteiden sijainti jalkapohjissa


Jalkapohjat jaetaan usein erilaisiin vyöhykkeisiin, jotka vastaavat eri kehon osia ja elimiä.
Esimerkiksi varpaiden alue heijastaa päätä ja kaulaa, keskimmäinen osa jalkapohjasta vastaa vartaloa ja sisäelimiä, ja kantapää heijastaa lantion ja alaselän aluetta.
Vyöhyketerapeutit käyttävät näitä vyöhykkeitä painellessaan tai hieroessaan jalkapohjia.

Auttoiko vauvan vyöhyketerapia meitä?


Vyöhyketerapia vauvan vatsavaivojen hoidossa voi olla lempeä ja rauhoittava vaihtoehto, joka ei sisällä lääkitystä tai muita voimakkaita hoitomenetelmiä.
Se voi auttaa rentouttamaan vauvan vatsan aluetta ja edistämään ruoansulatuksen toimintaa.
Lisäksi vyöhyketerapian avulla voidaan pyrkiä tasapainottamaan vauvan kehoa kokonaisuutena ja vahvistamaan hänen luontaista paranemisprosessiaan.

Vyöhyketerapia vauvoille voi olla hyödyllistä esimerkiksi rentoutumisen, ruoansulatuksen tukemisen ja unen laadun parantamisen kannalta. On kuitenkin tärkeää muistaa, että vyöhyketerapian vaikutuksista vauvoihin tarvitaan lisää tutkimusta, ja hoitoa tulisi antaa vain koulutettu ja pätevä ammattilainen.

Meidän tilanteessamme vyöhyketerapia auttoi vatsavaivaan hetkellisesti. Vauva nukkui hyvin ja vatsa toimi.
Mutta vauvallamme todettiin laaja-alaiset allergiat jotka aiheuttivat vatsavaivoja sekä voimakkaita iho-oireita. Joten meidän tilanteessamme apu oli vain hetkellinen ennen uutta ruokailua.
Joka tapauksessa vauva nautti hieronnasta kovasti joten vyöhyketerapiasta on apua rentoutumiseen emmekä kokeneet sen haitanneen vauvan vointia. Vaan hän rauhoittui nauttimaan jalkapohjien hieronnasta. Täältä voit lukea lisää vyöhyketerapiasta

Share the Post:

Related Posts

Join Our Newsletter