Ilmainen toimitus yli 60€ tilauksiin

Vauvanvaatteiden pesu: Kuinka se tehdään oikein?

Kotimaisten vauvanvaatteiden pesu ympäristöystävällisesti
  • Vauvanvaatteiden pesussa tulee huomioida erityisesti tahrat, jotka käsitellään ennen pesukoneeseen laittamista.
  • Pesuaineen valinnassa tulee suosia hajusteettomia ja väriaineettomia tuotteita. Mahdollisesti  Allergia- ja astmaliiton suosittelema tuote, joka on tutkitusti turvallinen. 
  • Vauvanvaatteiden on kestettävä kovaa kulutusta ja pesua. Kannattaa suosia vauvanvaatteita jotka kestävät 60 asteen pesun sillä kaikki mikrobit ja tahrat eivät lähde pois 40 asteessa.
  • Useissa vauvanvaatteissa on merkintä, että ei saa laittaa kuivausrumpuun,se perustuu todennäköisesti siihen,että tekstiili kutistuu kuivausrummussa jonkin verran esimerkiksi puuvilla on sellainen materiaali. Mutta vauvanvaatteet voi kuivata rummulla myös osittain.

Kuinka vauvanvaatteiden pesu tapahtuu oikeaoppisesti? Tämä artikkeli tarjoaa ohjeet ja vinkit ympäristötietoisille vanhemmille vauvanvaatteiden käsittelystä. Pureudumme erityisesti vauvojen herkkää ihoa säästäviin pesuaineisiin ja tahrojen oikeaoppiseen käsittelyyn. Tervetuloa mukaan!

Vauvanvaatteiden pesu: Mitä sinun tulisi tietää?

Vauvanvaatteiden pesemiseen saattaa liittyä paljon kysymyksiä. Miten pesen vauvanvaatteita oikein? Mikä on paras pesuaine vauvanvaatteille? Käymme tässä blogikirjoituksessa läpi parhaat vinkit vauvanvaatteiden pesuun.

Ensiksi puhutaan vauvanvaatteiden esikäsittelystä. Tässä vaiheessa on tärkeää tarkistaa vaatteista erityisesti tahrat. Ne tulisi käsitellä erikseen ennen vaatteen laittamista pesukoneeseen.

Pestessäsi vauvanvaatteita oikea pesuaine on avainasemassa. Vauvan herkkä iho reagoi helpommin voimakkaisiin kemikaaleihin, joten kannattaa suosia mietoja, hajusteettomia pesuaineita. Allergia-ja astmaliiton suosittelemat pesuaineet ovat turvallisia

Entä sitten itse pesu, konepesu vai käsinpesu? Konepesu on suositeltavaa, koska pitkä pesuohjelma sekä korkeampi pesulämpötila takaavat mikrobien tehokkaamman poistamisen.

Puhdas vaate on varmasti se, mitä jokainen vanhempi toivoo. Vauvanvaatteiden pesu voi tuntua ensin haasteelliselta, mutta kun näitä vinkkejä noudattaa, homma sujuu kuin leikki. Vauvanvaatteiden pesu ei ole niin monimutkaista, kun sen vain osaa!

Miten pestä vauvanvaatteita oikein?

Vauvanvaatteiden pesussa on paljon huomioitavaa. Ei pelkästään puhtauden, vaan myös vauvan terveyden vuoksi. Kysytäänkin usein: Kuinka pesen vauvanvaatteita ja mikä on paras pesuaine vauvanvaatteille? Nämä ovat tärkeitä kysymyksiä ja käsittelen niitä seuraavaksi.

Käytännön vinkkejä vauvanvaatteiden pesuun

Pestessäsi vauvan vaatteita ole tarkkana. Varmista, että vaatteiden seassa ei ole ylimääräisiä roskia ja käännä vaatteet nurinpäin suojellaksesi värejä ja printtejä. On tärkeää, että vauvanvaatteiden pesu tapahtuu huolellisesti.

Millaista pesuohjelmaa käyttää?

Useat vauvanvaatteet on tehty puuvillasta joten ne voi pestä puuvillan pesuohjelmalla. Villavaatteet on pestävä matalassa lämpötilassa villapesuohjelmalla.

Pesulämpötilan vaikutus vauvanvaatteiden pesuun

Pesulämpötilan valinta on myös olennaista vauvanvaatteiden pesussa. Suositus on pestä vauvanvaatteet 60 asteen lämpötilassa. On hyvä muistaa, että korkea lämpötila eli 60 astetta  poistaa tahrat ja mikrobit tehokkaammin. Katso myös pesulapusta merkinnät vaatteen hoidosta, ne on merkitty hoito-ohje symboleilla. 

Tahranpoisto vauvanvaatteista

Vauvanvaatteista tahrat on hyvä poistaa mahdollisimman pian, mahdollisesti heti vahingon sattuessa. Usein paras keino saada vauvanvaatteet puhtaiksi on esikäsitellä tahrat ennen pesua. Tahranpoistoaine voi olla hyvä apu tähän. Mieto tahranpoistaja saattaa olla riittävä, mutta kannattaa testata erilaisia aineita löytääksesi parhaan. Sappisaippua on luonnollinen ja ekologinen tahranpoistaja. Kastele tahra ja hankaa tahraan sappisaippuaa ja huuhtele tai laita pesukoneeseen. 

Onko olemassa erityisiä pesuaineita vauvanvaatteille?

On olemassa! Vauvanvaatteiden pesuun on saatavilla erityisiä pesuaineita. Ne on suunniteltu vauvojen herkälle iholle ja niissä huomioidaan ihon herkkyys sekä vauvanvaatteiden materiaalit.

Vauvojen herkkä iho ja pesuaineen valinta

Vauvojen iho on herkkä ja siksi pesuaineen valinta on tärkeää. Vauvan iho on ohuempi, kuin aikuisen ja se reagoi herkästi kemikaaleihin.Pyykinpesuaineen hajusteiden lisäksi vauva saattaa allergisoitua esimerkiksi säilöntäaineille tai väriaineille.

Hajusteeton pesuaine on usein hyvä valinta. Kannattaa olla tarkkana pesuaineen valinnassa, tuote jossa lukee.”sopii herkälle iholle” saattaa kuitenkin sisältää hajusteita. 

Pesuaineen annosteleminen oikein on tärkeää, myös pesuainejäämät voivat ärsyttää ihoa.

Yleisimpiä pesuaineita vauvanvaatteille

Yleisimpiä pesuaineita vauvanvaatteille ovat esimerkiksi hellävaraiset nestemäiset pesuaineet, joilla on ympäristömerkintä tunnus. Ympäristömerkki kertoo,että se kuormittaa luontoa vähemmän ja siinä on vähemmän haitallisia aineita. Allergia-ja astmaliiton suosittelemat pesuaineet ovat turvallisia.

Onko hajustetuilla pesuaineilla merkitystä?

Hajusteet voivat ärsyttää vauvan ihoa, joka reagoi kutisemalla ja punoituksella. joten hajustamattomuus on iso plussa vauvanvaatteille tarkoitetuissa pesuaineissa. Parempi on valita pesuaine, joka on hajustamaton ja jolla on allergiatunnus. Se vähentää myös ympäristön kemikaalikuormaa. Tarkemmin vauvanvaatevalintojen ympäristövaikutuksista voit lukea täältä.

Kuinka huolehtia vauvanvaatteiden hygieniasta?

Vauvanvaatteiden pesu on tärkeä tehtävä. Se pitää vaatteet puhtaana ja säännöllinen pesu on välttämätöntä. Sillä pystyt poistamaan tahroja, likaa ja mikrobeja

Miten sitten saada vauvanvaatteet puhtaiksi? Tähän on monta tapaa. Yksi niistä on käyttää hellävaraista pesuainetta, joka ei ärsytä vauvan ihoa. Toinen keino on pitää pesulämpötila korkeana, jotta mikrobit kuolevat pois.

On myös tärkeää, että kuivatat vauvanvaatteet hyvin. Käytä ilmavaa paikkaa ja/tai kuivausrumpua.

Entä jos pyykki jää tunkkaiseksi? Voit kokeilla huuhteluaineena hajusteetonta pyykkietikkaa tai väkiviina etikkaa. Muista oikea annostelu tässäkin asiassa.

Muista, että olet tekemässä parhaasi vauvasi hyväksi. Jokainen pesukerta, tuuletus ja tahranpoisto merkitsee paljon. Vauvanvaatteiden pesu ei ole vain rutiini, se on tapa huolehtia vauvasi terveydestä ja hyvinvoinnista.

Olemme käyneet läpi, kuinka vauvanvaatteita käsitellään, pestään ja puhdistetaan. Jotta vauvasi iho pysyisi terveenä ja vaatteet kestävät pidempään, on tärkeää valita oikea pesuaine ja noudattaa ohjeita. Toivottavasti nämä vinkit auttavat sinua jatkossa. Muistetaan panostaa ympäristöystävällisiin ja turvallisiin vauvanvaatteisiin.

Share the Post:

Related Posts

Join Our Newsletter